Képek kínálatunkból

Parasztbútorok a néphagyomány tükrében

Parasztbútorok a néphagyomány tükrébenHa Ön is kedveli a korhű bútorokat, akkor a parasztbútorok biztosan az Ön otthonába való darabok! Mindig is érdekelte, vajon honnan erednek ezek a csodálatos, egyedi darabok?

A magyar parasztbútor régebbi változata faragott és egyben ácsolt technikával készült, a berendezéseken jellemzően megtalálhatóak voltak különböző népi hagyomány szimbólumai: tulipán, szegfű, galamb, gyöngyvirág, korsó, szív és más egyéb magyaros motívum.

  • A Dunántúlon létrehozott parasztbútor formavilága szögletes ácsolt láda szarvakkal, melyet leginkább feketével színeztek.
  • Palócföld tájegységén domború formát követnek a bútorok szarvak nélkül, díszítésük geometriai formákat idéz, néha felbukkannak az emberábrázolások is.
  • Székelyföldön szintén ez a formakövetés az elterjedt és itt jött létre a legnagyobb múltú bútordarab.

Ha Ön is kedvet kapott a klasszikus formavilághoz, érdeklődik a parasztbútorok iránt, nézzen körül bútoraink kínálatában, és bátran vegye fel velünk a kapcsolatot kérdéseivel!

 

Rusztikus berendezések modern köntösben

Napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kevert stílusok, mind a divat, mind a művészetek területén, így a belsőépítészetben sincs ez másként. A régmúltat elegyíteni a modern világgal nem új dolog, ám nem fér hozzá kétség, hogy mindig ezekből az ötvözetekből születtek a legjobb, legizgalmasabb és igazán egyedi végeredmények.

A rusztikus fenyőbútoroknak mondhatni személyiségük van, melyek a modern minimalizmusban kiemelkedőek. Képzeljük csak el, hogy a tér, ami előttünk látható, egy üres festővászon, és a bútorok teszik teljessé a képet. A fa bútorokkal viszont nem csak teljességet kreálhatunk, de meg is személyesíthetjük azt. Egyediséget és stílust sugallnak, minden egyes darab más és más. Tökéletesen beilleszthetőek bármilyen környezetbe, és biztosak lehetünk abban is, hogy igazi ékei lesznek a kialakított összképnek.

Ha Ön is minőségi fa bútorokat keres, forduljon hozzánk bizalommal, és tekintse meg kínálatunkat, kérdés esetén pedig állunk rendelkezésére elérhetőségeinken!

 

Rusztikus Fenyő bútorok, Fenyő bútorok, Bükk bútorok, Jegenye bútorok (Kifutó termékek)

Hogyan ápoljuk fa bútorainkat?

A fa bútorok minden enteriőrnek stílusos és természetes berendezési elemei, melyek számtalan színben, egyedi mintázatban és formában teszik a helyiségeket személyessé és ruházzák fel egyedi karakterrel azokat. A fenyő vagy éppen bükk bútorok fényét és ragyogását, a fa szépségét gondos és rendszeres ápolással lehet megőrizni.

A fa bútorok ápolását megtehetjük boltban vásárolt, mesterséges ápolószerekkel vagy választhatjuk a teljesen természetes ápoló anyagokat is. Az egyszerű portalanításhoz elég egy nedves rongy, de ügyeljünk rá, hogy ne maradjanak vízcseppek a fán, mert foltok keletkezhetnek.

A használat során keletkező karcolásoktól sem kell pánikba esni, sötét és világos árnyalatú fabútoroknál is van megoldás. Papírhamu, lenolaj, terpentin és méhviasz keverékéből hatékony és természetes ápolószert állíthatunk elő. Egyszerűbb megoldás, ha dióbéllel vagy mogyoróbéllel dörzsöljük be a sérüléseket. A sellak és a denaturált szesz vegyítésével a fa fényét és ragyogását őrizhetjük meg.

Kiváló minőségű fa bútorokért bátran keressen fel minket, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére!